Aranyegyensúly

Kasza Imre rajzórája - 2011.02.24 18:44


A természet harmóniáját a négy elem, a föld, levegő, víz és tűz egyensúlyban tartása határozza meg. Aranyegyensúly melyet az örök egyensúlyozás jellemez. Így nő a fa is.


A fa egyensúlyban nő.A természet harmóniáját a négy elem, a föld, levegő, víz és tűz egyensúlyban tartása határozza meg. Aranyegyensúly, melyet az örök egyensúlyozás jellemez. Így nő a fa is, egyensúlyban.
Jobbra, balra, előre és hátra növő ágai finoman helyezkednek el a fa törzsén. A föld elem tömörséget ad, erőt. A víz életet, mozgást kölcsönöz, míg a szellő szállítja a finom oxigént, amit termel számunkra is. A tűz újra földet hoz létre, miközben lebomlik alkotó elemeire a fa, földre és a naptól kölcsönzött tűzre.A vízszintes elemek, a víz és a tűz. A függőleges elemeket a föld és a levegő képviseli. Így jön létre a kör, melyet a fa tökéletesen illusztrál. Beírja térben a formát, mely maga a harmónia.Paradicsomi környezetet teremt számunkra, mindenségnek otthont adó természet lágy öle. Ha meglátjuk, felfedezzük az aranymetszés szerint épülő harmóniát, mi is csüngeni tudunk, a természeten boldogan, akár a gyümölcs a fán.


Kasza Imre rajzórája rovata