Így táncolj, könnyedén, ne állj meg

Kasza Imre rajzórája - 2010.03.26 21:36


Magasan állok,így látom táncotok. Táncolj, dalolj,nevess. Megálltál elvesztél. Míg aranykezed munkálkodik friss kenyér asztalodon.


MEGJEGYZÉS.
Így táncolj, könnyedén, ne állj meg.

Ha megállsz:

Jól figyelj: a giccs* ellepi világod. Jól mondják mindenki saját „szemetébe” fullad.

A halál nem túl veszélyes, Nem lehet túlélni.

A tisztító „munka” felszínre hoz, fent tart, így táncolni tudsz.

Ne állj meg!

Táncolj, rajzolj, földet művelj……

Munka meghozza gyümölcsét, segít formában lenni, megmaradni.

Ha megállsz, elvesztél.

Míg aranykezeid munkálkodnak friss kenyér asztalodon.*Minden, ami nem szükséges, felesleges giccs. Értéktelen a szobor számára a lepattogatott kőtörmelék mivel a műalkotás benne rejlik, csupán meg kell találni, fel kell fedezni. Ez az alkotómunka a szobrász feladata. Ő, alkot, megálmodja a kőbe zárt motívumot, ami maga a műalkotás.

A táncos ugyanígy hámozza felesleges mozdulatait, míg eljut az igazi könnyed mozdulatokhoz, mikor már magától mozog, repül, szárnyal.

A földműves művészete megalkotja ételed, mely harmóniát tart fenn testedben, segít művészként élni.

Felesleget a zavaros víz ülepíti. Ugyanígy amint gondolataink, megszületik a tiszta én. Akkor tudjuk mi a belső fénygondolat, ami a fontos, ami megkell maradjon, ami maga a”tiszta szobor” .
Az élt virágoskert, ahol a művészi munka eredménye a műalkotás, a tiszta virágzó gondolat mely igaz, tiszta, őszinte ellentétben a giccsel ahol gyom terem, mely ellepni próbálja virágoskerted. Ezért gyomlálni, tisztítani, gondozni szívedet. A tiszta szív a fénylő igazság.

k.i.


Kasza Imre rajzórája rovata