Óra méri az időt

Kasza Imre rajzórája - 2010.04.27 19:49


Linné napórája a virágok nyílása szerint tudatja mikor hány óra van. Szívem dobbanása óra pontossággal méri életem. Óra ketyeg, idő telik. A természet egyszerű, önmagától jár körbe, akár elektronok.

Idő
Óra méri az időt. Szívem pulzusa óra pontossággal méri életem. Minden pontos, akár a hold, nap ideje, mely körben jár, mégsem ketyeg. Halk mozgása az égitesteknek, jelzik születésem idejét, mely meghatározó lehet életem napjaira, éveire. Mindennek ideje van, a virágzásnak, a termés-betakarításnak, a szerelemnek és az elmúlásnak. Ketyegő óránk fogamzás pillanatától nekünk jelzi az eltelt időt és a hátralevő időt. Körben áll egy ismerős, lássuk ki lesz a társa, kivel forduljon gyorsan, akár a mánusok, melyek együtt adják a pontos időt, az egészet. Így egy pár lesz egy. Linné napórája a virágok nyílása szerint tudatni tudja velünk, mikor mennyi az idő. A természet egyszerű. Önmagától működik, jár körbe, akár az ember alkotta óra. Minden dolog pontos idő szerint bekövetkezik, mikor eljön az ideje. Az alma, ha megérik, leesik. Tik tak, tik tak, csobog a patak, fuj a szél, azt fújja a szél, hogy….

Linné napórája a virágok nyílása szerint tudatja mikor hány óra, van. Szívem dobbanása óra pontossággal méri életem. Óra ketyeg, idő telik. A természet egyszerű, önmagától jár körbe, akár az elektronok.
Kasza Imre rajzórája rovata