Festmény

Kasza Imre rajzórája - 2010.05.05 18:29


Minden a maga helyén. Képzelet és valóság megférnek e kép felületén, helyet adnak fantáziánk szabad szárnyalásának. Színek jelzik a tárgyak jellegét, színárnyalatok teret hoznak létre.


Minden a maga helyén


A vonal határol. A szín megkülönböztet. Piramis csúcsán a tudást összefoglaló könyv. Átlátszó élei között a vizeskorsó, mely agyagból van. Tér mely átlátható. Íme a kép szerkezete, mely gondolatban rajzolódik meg, ossza fel a kép belső terét sajátosan. A vízszintes síkon a négy pont négyzetet sejtet, a három pont háromszöget, míg a két pont vonalat ír le képzeletünkben. Íme a látható és látatlan valóság. A kancsóban ott a titok, melyet fantáziánk tölthet meg. Lehet üres, levegővel teli, akár vizet is tárolhat, vagy bort. Ez a csendélet kép küldetése, utat nyitni a képzeletnek, mely vándorolhat a színek és formák világában, gazdagíthatja énem kancsóját újabb élményekkel. Minden a maga helyén.
Képzelet és valóság megférnek e kép felületén, helyet adnak fantáziánk szabad szárnyalásának. Színek jelzik a tárgyak jellegét, színárnyalatok teret hoznak létre.Kasza Imre rajzórája rovata