Aranykapu

Kasza Imre rajzórája - 2010.05.08 17:34


Várakozás a kapunyitásra. Mikor nyílik a nagykapu, bennem szótlanul ott bizsereg a kérdés. Kíváncsiság az élet hajtómotorja. A kapu választóvonal kint és bent között. A titok ott bent, megtudhatom.


A kapu egy lehetőség.Belül az udvar, kívül az utca. Választóvonal a kapu. Bent és kint között van a nyitás és zárás lehetősége. Egy jel, mely jelzi, bemehetek, vagy kint maradok. Aranykapu az ég fele, mely mikor megnyílik léphetek, átléphetek a másik udvarban, ahol nem tudom mi fogad. Egy aranykapu választóvonal, mely nyílása idejét csupán találgassuk. Nagykapu, melyen sokan beférnek egyszerre. Íme nincs kiskapu. Meglepődtem én is, van ahová egy kapu nyílik, nagykapu. Életnek hívták régebb az udvart, házkörülit. Ott bent termelte ki az élethez a legszükségesebb javakat, veteményt, gyümölcsöt, háziállatot, gyereket, boldog otthont. Mára megszűnőben a kapu. Nincs kint és bent, összeolvadóban van. A lelki élet úgy néz ki, le akar ragadni egy otthonban, nem akar tudomást venni a kettős mivoltáról. De ha jön a nagykapunyitás, az ébredés lesz kapkodás. Ezért jó, ha idejében tudomásul veszed, van aranykapu. Így van időd felkészülni az átváltozásra, ha nyílik az aranykapu.

Várakozás a kapunyitásra. Mikor nyílik a nagykapu, bennem szótlanul ott bizsereg a kérdés. Kíváncsiság az élet hajtómotorja. A kapu választóvonal kint és bent között. A titok ott bent, megtudhatom, ha nyílik az aranykapu


Kasza Imre rajzórája rovata