Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Komlói gyermekrajzkiállítás

2010.06.16

Kiállítások sorozatban Írta: Őri Zsuzsanna @ 2010. június 03., 07:12 — Rovat: Kultúra/Oktatás Négy kiállítást is megnyitottak a közelmúltban Komlón.

Kép

A Közösségek Háza adott otthont annak a gyermekrajz-kiállításnak, amelynek gyermekközösségek által életre hívott, nagyméretű alkotásai a Budapesten már nyolc éve működő Magyar Gyermekrajz Világmúzeum anyagát gazdagítják majd. A komlói Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek képekben kifejezett gondolatait is nagyon sokan megismerhetik így a jövőben. A megnyitóra ideérkezett Kasza Imrének, a Magyar Gyermekrajz Világmúzeum megteremtőjének és vezetőjének ars poetikájából néhány részletet idéznék: „A gyermek álma, a holnap kívánsága. A gyermekrajzok útmutatók a társadalom és az emberiség számára. A bennük rejlő bölcsesség segítséget és rálátást ad a felnőtteknek a valóság igazi megismeréséhez. Ha eltévedünk az élet zegzugos napjaiban, a gyermekrajz könnyedséggel visszavezethet a gyermeki szív tiszta dobbanásához, így eligazítást kapunk. A gyermekek vizuális nyelvének, képalkotásának ez az igazi üzenete”. A kiállítás anyaga június 26-áig tekinthető meg Komlón.

1. Komlói Újság Online - Kiállítások sorozatban 2010. jún. 3. ... A komlói Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek ... A megnyitóra ideérkezett Kasza Imrének, a Magyar Gyermekrajz ... komloiujsag.hu/2010/06/.../kiallitasok-sorozatban.html - Tárolt változat