Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiállításaim

Kasza Imre (Lövéte, 1952. szept. 10.) képzőművész. Középiskoláit Csíkszeredában (1971), főiskolai tanulmányait a Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolán (1976) végezte. Muzeológus-festő a nagyszebeni Brukenthal Múzeumban; 1978 óta a gyermekek vizuális művészi érzékét fejlesztő kísérleti-alkotási kabinet vezetője. Ő tervezte a Rügyek és az Ifjú szívek dala c.Hargita megyei gyermekvers-antológiák borítólapját; illusztrációi jelentek meg a Lyceum c. csíkszeredai iskolai lapban, valamint a Művelődés, A Hét, Hargita hasábjain. Művészeti írásait a Tribuna Sibiului és a Brukenthal Múzeum katalógusai közlik.

 

Cikkek

kiáőllítás

2013.01.09

Kasza Anna kiállítása, közösen Kasza Imre alkotásaival bemutatkoztak a

Közéleti Kávéház-műsorban

 

a Nagy Imre-i gondolatok folytatása

2011.10.05

A tábor zárókiállítását szombaton tartják a Nagy István művészeti iskolában.

Kasza Imre különféle hangulatokat keltő

háttérgesztusaival/gesztusháttereivel kínálja

alkotótársait, a táborba látogatókat.

Ki-ki kiválaszthatja a neki tetszőt, amelyben

magát látja, el tudja képzelni. Kasza

Imre kapcsolódási pontokat keres, kínál.

Játékosan teszi. Kommuációra késztet, így

kommunikál.

 

2011. 7. Hu.se.-t Zene című kiállítás eseménytörténete

2011.05.22

2011. 7. Hu.se.-t Zene című kiállítás eseménytörténete

 

 

2010 nyarán a göteborgi Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Egyesület elnöke megkeresett és felkért, vállaljam el a következő Hu.se.-t kiállítás lebonyolítását. Mint mondta, az előző kiállítások alkalmával kritikát kapott az Egyesület, az alkotások gyenge színvonala miatt. Ezért megállapodtunk, hogy ezúttal pályáztatjuk a kiállítókat. Emellett javasolta, hogy a téma legyen a zene, mivel a 2011-es év Liszt Ferenc születésének 200-ik évfordulója. Átgondoltam, hogy ez megfelel, mivel a zene elég széles fogalom. Tapasztalatból tudom, hogy a kiállításoknál meglehetősen nehéz konkrét téma után alkotni, és ez sok alkotót visszatart. A zene művészet és absztrakt, így tetszett az ötlet.

 

 

 

Kiállítás Lerumban

2011.02.28

Tanárkodásom eredményeként alapítottam meg 1995-ben a mozgó múzeumot a gyerekek által készített festményekbõl Barnkonstmuseum címmel, ami az első ilyen jellegű intézmény Svédországban.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kiállításaim | Fényképek: Festmények

Egyéni kiállítások plakátjai

2010.04.25

Kép Kép Kép Kép

 

Erdély öléből

2010.04.15

Erdély öléből .  Március 26-án nyitotta meg kapuit Kasza Imre képzőművész tárlata az Ady Endre Művelődési Ház galériájában. A köszöntőt a művelődési ház igazgatója, Kovácsné Ládi Katalin mondta, míg Karosi Imre újságíró nyitóbeszédével Kasza Imre életútjába, tevékenységébe és különös személyiségébe adott betekintést.

 

Egyéni kiállítások

2009.12.14

 

 

Sokáig nézed a képet, létrejön a mozgás, felborul a tér, újraszerveződik. Minden rendszerbe foglaltatik.

har-gita-havasaitol.jpg

Minden mindennel összefügg