Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiállítás Lerumban

2011.02.28

Kasza Imre

Művészeti főiskola elvégzése után több mint harminc éves képzômôvészeti munkásságom csaknem 40 egyéni tárlatot eredményezett. A kisérleti kiállítások anyaga olajfestményekbôl, vízfestményekbôl, különbözõ technikákkal készült alkotásokat az erdélyi városoktól svéd városokig tekinthette meg a lelkes közönség.

A nagyszebeni Brukenthal múzeumban voltam muzeológus tizenkét éven át egészen Svédországba való áttelepülésemig. Ott a patinás szebeni múzeumban irányítottam gyerekcsoportok művészeti tevékenységét is.

Csaknem zökkenőmentesen ugyanezt folytattam svéd földön is: a tingsrydi, växjöi Medborgraskolanban, Göteborgban, Lerumban illetve az alingsåsi Folkuniversitet keretén belül.

Tanárkodásom eredményeként alapítottam meg 1995-ben a mozgó múzeumot a gyerekek által készített festményekbõl Barnkonstmuseum címmel, ami az első ilyen jellegű intézmény Svédországban.

A látás nyelvének "ábécés " könyvét próbáljuk megfogalmazni tanítványaim segítségével és e része az életművemnek lenne az, amit a legfontosabbnak tartok

p1160182.jpg

 

 

A mappában található képek előnézete Festmények